Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
a forint meg le van %+!arva
  2010-12-17 22:06:27, péntek
 
  Orbán Viktor: A fő feladat az euró megerősítése lesz (a forint meg le van %+!arva)
2010. december 17. 23:08:55

A januárban kezdődő magyar EU-elnökség alatt nem a Magyarországot legközvetlenebbül érintő kérdések, hanem a nagy európai ügyek kapják a legtöbb figyelmet, és azon belül is az euró megerősítése a fő feladat - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a pénteken zárult brüsszeli EU-csúcstalálkozó utáni nemzetközi sajtótájékoztatóján.

Elmondta: annak ellenére, hogy az euróövezet most éli fennállásának legnehezebb időszakát, az állam- és kormányfők az előző csúcstalálkozókhoz képest ezúttal derűlátóbbak voltak, és határozott szavakkal rögzítették a válságból való kilábalásnak, illetve a pénzügyi stabilitás biztosításának a teendőit. Tavaszig módosítani kell az uniós alapszerződést, júniusig meg kell alkotni a pénzügyi stabilitási mechanizmust - hívta fel a figyelmet a kormányfő az uniós csúcsvezetők kategorikus megfogalmazásaira.


Megnyugtatónak nevezte, hogy a tartós érvényű stabilitási mechanizmus 2013 júniusi hatályba lépéséig fennmarad az eddigi válságkezelő mechanizmus. Orbán Viktor szerint ami történt az euróval, az leginkább az új autók töréstesztjéhez hasonlítható. A teszt nyomán kiderült, hogy melyek a konstrukciós hibák, és az uniós vezetők most úgy döntöttek, hogy kijavítják ezeket a hibákat. A fő probléma megállapítása szerint az, hogy a közös pénzhez eddig nem társult közös gazdaságpolitika. Megjegyezte, hogy a javítási munkák nagy része a magyar EU-elnökség időszakára esik. Egy másik autós hasonlattal élve úgy fogalmazott, hogy mostanra ,,a gépjármű az árokból visszakerült az úttestre".

Sajtótájékoztatóján a miniszterelnök kitért arra, hogy a csúcstalálkozón üdvözölték a nyugdíjrendszerekkel kapcsolatos jelentést. Hangsúlyozta, hogy a nyugdíjrendszer megválasztása minden tagország nemzeti hatásköre, és hogy a nyugdíjrendszer fenntarthatóságának kulcsa magán a nyugdíjrendszeren kívül található. Nevezetesen: emelni kell a foglalkoztatottak arányát, és annak érdekében, hogy több gyerek szülessen, családbarát politikát kell folytatni. Helyesnek mondta, hogy egy később létrehozandó uniós szabályban nem büntethetik azt az országot - így a hárompilléresről kétpilléres rendszerre áttérő Magyarországot -, amely előzőleg megváltoztatta nyugdíjrendszerét.

A csúcstalálkozón szó volt az EU stratégiai partneri kapcsolatairól is. Orbán ezzel kapcsolatban elmondta: hozzászólásában megfogalmazta a közép-európaiak garanciaigényeit, így például azt, hogy az eddigi kelet-nyugati infrastrukturális összeköttetések rendszere mellé teremtsék meg uniós támogatással az észak-déli összeköttetést is. Felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország és Szlovákia megállapodott gázvezeték-rendszerének összekapcsolásáról, és hogy a lengyelek is meg fogják teremteni az összeköttetést Szlovákiával. Így a gázellátás tekintetében létrejön majd a szükséges észak-déli infrastrukturális összeköttetés, de ugyanerre van szükség más rendszerek - például a vasút és a közút - tekintetében is.

Azzal kapcsolatban, hogy David Cameron brit miniszterelnök - német és francia támogatás mellett - kezdeményezi az uniós költségvetés reálértéken való befagyasztását a 2013 utáni hétéves pénzügyi ciklusban, Orbán Viktor leszögezte: a magyar elnökség nem engedi, hogy eltérítsék menetrendjétől, hanem a legidőszerűbb problémákkal kíván foglalkozni. Mindent a maga megfelelő idejében kell megvitatni, és az Európai Bizottság csak a magyar elnökségi ciklus vége felé, júniusban fogja közzétenni többéves költségvetési elképzeléseit - jegyezte meg.

Az MTI kérdésére a miniszterelnök úgy vélekedett, hogy Horvátország EU-csatlakozási tárgyalásai nem a horvát felkészültségi fok hiányosságai, hanem az unió ,,bővítési fáradtsága" miatt nem értek még révbe. Magyarország - mondta - stratégiai kérdésnek tekinti Horvátország mielőbbi csatlakozását, mert az nem csupán Horvátországról szól, hanem üzenetet hordoz az egész Nyugat-Balkán felé. E térség országainak szükségük van az európai perspektívára, mert a térségben még nincs minden rendben, az érintett országokat nem szabad magukra hagyni - mondta.

,,Kár ide szaladgálni Brüsszelbe" - reagált Orbán egy másik újságírói kérdés nyomán arra, hogy egy 15 céget magában foglaló csoport - köztük vezető német és osztrák energiavállalatok - közös levelet intézett az Európai Bizottsághoz, amelyben kifejezte aggodalmát az EU soros elnökségét januártól ellátó Magyarország bizonyos válságkezelési lépései miatt. A levél szerint - amelyet olyan cégek vezetői írták alá, mint az Aegon, az Allianz, az ING, az RWE, az EnBW, az E.ON, a Deutsche Telekom és az OMV - a magyar kormányban hajlandóság mutatkozik bizonyos szektorok, és különösképpen külföldi társaságok felhasználására a költségvetés kiegyensúlyozása érdekében. A levélírók szerint ez kárt okoz a beruházásoknak, illetve az európai belső piac iránti magyar elkötelezettség hitelének.

A magyar miniszterelnök hangsúlyozta, hogy Magyarország sorsa otthon dől el, nem Brüsszelben. Bizonyos dolgokat indokolt ugyan nemzetközi síkon is megvitatni - mondta, de leszögezte, hogy a szerződéses kötelezettségek adta kereteken belül minden országnak saját belátása szerint kell megoldania gondjait. Úgy vélekedett, hogy a Magyarországon jelen lévő nagy cégek sorsát ,,össze kell kötni Magyarország sorsával".

Forrás: MN

http://nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt=7444 9&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: hárompilléresről, kiegyensúlyozása, garanciaigényeit, gazdaságpolitika, összeköttetések, nyugdíjrendszer, hozzászólásában, kötelezettségek, felhasználására, töréstesztjéhez, csúcstalálkozón, elkötelezettség, horvátországról, miniszterelnök, magyarországon, összeköttetést, válságkezelési, biztosításának, magyarországot, megváltoztatta, felkészültségi, megnyugtatónak, kapcsolatairól, csúcstalálkozó, befagyasztását, alapszerződést, menetrendjétől, beruházásoknak, perspektívára, összeköttetés, megfogalmazta, megállapítása, költségvetési, elképzeléseit, különösképpen, fennállásának, euró megerősítése, januárban kezdődő, nagy európai, legtöbb figyelmet, pénteken zárult, euróövezet most, válságból való, pénzügyi stabilitás, uniós alapszerződést, pénzügyi stabilitási, uniós csúcsvezetők, tartós érvényű, eddigi válságkezelő, teszt nyomán, konstrukciós hibák, uniós vezetők, Orbán Viktor, David Cameron, Európai Bizottság, Horvátország EU-csatlakozási, Európai Bizottsághoz, Deutsche Telekom,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Próbálkozni kell ahhoz,  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György nap  Rögtön puha Mézes Krémes  Rögtön puha Mézes Krémes  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Maradék idő  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Bizonyos kulturális szint nélk...  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztina b...  Viharban csak az a fa marad ál...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Ébredj  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Mindenünk, amink van, amit sze...  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam Krisztinától  Ébredj  Volt egy...  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  A Gömb  Facebookon kaptam  Maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Bizonyos kulturális szint nélk...  Búzaszentelés  Zilahy Lajos gondolata  Az elfogadásnak... 
Bejegyzés Címkék
euró megerősítése, januárban kezdődő, nagy európai, legtöbb figyelmet, pénteken zárult, euróövezet most, válságból való, pénzügyi stabilitás, uniós alapszerződést, pénzügyi stabilitási, uniós csúcsvezetők, tartós érvényű, eddigi válságkezelő, teszt nyomán, konstrukciós hibák, uniós vezetők, közös pénzhez, javítási munkák, magyar EU-elnökség, másik autós, árokból visszakerült, miniszterelnök kitért, csúcstalálkozón üdvözölték, nyugdíjrendszer megválasztása, nyugdíjrendszeren kívül, foglalkoztatottak arányát, később létrehozandó, országot &#8211, hárompilléresről kétpilléres, közép-európaiak garanciaigényeit, eddigi kelet-nyugati, észak-déli összeköttetést, figyelmet arra, összeköttetést Szlovákiával, gázellátás tekintetében, szükséges észak-déli, uniós költségvetés, 2013 utáni, magyar elnökség, legidőszerűbb problémákkal, maga megfelelő, magyar elnökségi, horvát felkészültségi, unió &#8222, egész Nyugat-Balkán, európai perspektívára, érintett országokat, másik újságírói, levél szerint, magyar kormányban, költségvetés kiegyensúlyozása, levélírók szerint, európai belső, magyar miniszterelnök, szerződéses kötelezettségek, hárompilléresről, kiegyensúlyozása, garanciaigényeit, gazdaságpolitika, összeköttetések, nyugdíjrendszer, hozzászólásában, kötelezettségek, felhasználására, töréstesztjéhez, csúcstalálkozón, elkötelezettség, horvátországról, miniszterelnök, magyarországon, összeköttetést, válságkezelési, biztosításának, magyarországot, megváltoztatta, felkészültségi, megnyugtatónak, kapcsolatairól, csúcstalálkozó, befagyasztását, alapszerződést, menetrendjétől, beruházásoknak, perspektívára, összeköttetés, megfogalmazta, megállapítása, költségvetési, elképzeléseit, különösképpen, fennállásának, csatlakozását, megállapodott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.